Flera olika sporter i samma klubb

different sports in the same clubDet finns många olika typer av idrottsklubbar som tidigare nämnts och då finns det även de som är olika på det planet som handlar om olika sporter. En del idrottsklubbar koncentrerar sig på en sport, medan andra klubbar går in för att erbjuda olika typer av sporter under samma tak. Här finns det då några exempel som exempelvis friidrottsklubbar. Detta är kanske de som erbjuder det största utbudet av olika sporter, då det finns så många olika grenar inom just friidrott. Här kan de som vill vara med alltid välja mellan löpning (med och utan hinder), lagtävlingar, kast med olika föremål, samt även längdhopp och höjdhopp för att bara nämna några av de vanligaste sporterna.

Det kommer även att finnas större idrottsklubbar som erbjuder fotboll, vilket är mycket vanligt. Många av dessa erbjuder dock mycket mera, såsom ishockey, handboll och mycket mera. I detta fall är det till stor del många av de folkliga klubbarna som går under namnen Friskis & Svettis samt Korpen. Inom dessa klubbar finns det oftast något som passar alla, från bordtennis till att spela fotboll. Frågan kan då vara vilket alternativ som är bäst för dig som vill vara med som medlem.

Det hela kommer då att grunda sig i vilket intresse du har för den sport du ska utöva och vilket syftet är med ditt utövande. Är du den som enbart vill göra detta på en nivå som innebär att kroppen får den motion du vill ge den, kan ditt bästa val vara en av de klubbar som erbjuder massor av olika sporter. Är du däremot den som vill satsa full ut på din sport och bli en av de bästa i framtiden, är valet av en klubb som koncentrerar sig på enbart en sport det bästa. Det är dock bra att det finns så många olika alternativ att välja mellan.