När ditt barn ska vara med i en idrottsklubb

child should be in a sports clubDet är många föräldrar som har barn som hela tiden är på dem om att få börja med någon sport och vara med i en klubb, för att ha något roligt att göra på fritiden. Här kan det handla om att många av deras kompisar är med och spelar i samma klubb, eller så kan det helt enkelt bara vara att det finns ett stort intresse för sporten. I det fallet är det viktigt att som förälder se till barnens bästa. Här handlar det då om att de ska få utveckla sitt intresse i sin egen takt. I det fallet är det viktigt att välja en klubb med en organisation och bra tränare som du verkligen kan lita på.

Här kommer då valet av klubb grunda sig i att det ska vara roligt för barnen att vara med. Det hela ska definitivt vara mera lek en allvar på de lägre nivåerna. Om barnen utsätts för stort press att prestera kan detta leda till att många förlorar sitt intresse och inte alls kommer att bli de stora stjärnor som de kanske hade förutsättningar att bli. Detta kan då också leda till att de blir deprimerade och inte längre tar andra viktiga saker på allvar.

Det är också naturligtvis viktigt att du som förälder inte sätter press på dina barn att prestera. Detta är något som många gånger kan ses vid matcher i fotboll på låg nivå, där många föräldrar står vid sidan och pressar sina barn för hårt. Här kan det då vara väl värt att tänka efter om du ska gå på alla de matcher som dina barn spelar. Värt att fundera på är samtidigt om du verkligen kan hantera den press som sätts på dig som förälder att ta fram det roliga i spelet, istället för att skapa missnöje hos ditt barn som egentligen bara vill ha roligt.